Dela nyhet
Häl - och knäproblem
22 sep 2021 0 kommentarer
Vi räknar ju inte resultat och segrar, men... om ett lag går obesegrat genom Lerkilscupen och dessutom spelar (överlägset) bäst fotboll - då anser vi att man har vunnit cupen.
Det är jättekul att se hur killarna verkligen försöker att spela fotboll tillsammans, istället för att dribbla själv eller köra "långa-bollar-på-Bengt". Det är svårare, men kommer löna sig i längden.
Att hantera förluster
Vi har också ganska många som hatar att förlora, vilket kan vara en mycket bra egenskap. Utmaningen är att kanalisera den energin till något positivt. Prata gärna med era barn om hur man hanterar en förlust eller motgång. Det är aldrig okej att bryta ihop mitt under en match, bara för att laget ligger under eller man missar en passning. Bryter ihop gör man efter matchen, men ingen enskild spelare är ansvarig för lagets prestation.
Knä- och hälproblem
Skolstarten innebar sedvanliga förkylningssymptom, vilket nuförtiden innebär isolation. Vad som är värre är att det verkar gå en epidemi i häl- och knäproblem.
Ont i hälen och knät är ganska vanligt bland barn som idrottar. Det är inte farligt, men kräver lite omsorg från föräldrar. Googla gärna "Severs skada" och "Schlatter-knä". Vi tränare är varken läkare eller sjukgymnaster, men har en del koll på idrottsskador och vet att vila sällan är en bra behandling.
Man får gärna komma till träningen och meddela att man har ont. Vi kan enkelt lägga upp så att de killarna övar skott, passningar eller nåt annat som inte kräver löpning och maxbelastning på de kroppsdelar man har ont i. Det är ni som föräldrar som avgör, men vi tränare har inga problem med att man vill stå över vissa övningar om man har ont.
/Ledarna
KBK P11
Kommentarer